Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη Λοταρία στην Ελλάδα

Τώρα, τα λαχεία δημιουργούνται για δύο λόγους: για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των φίλων των λαχείων και για να παράσχουν στην κυβέρνηση τους πόρους που χρειάζεται για να προωθήσει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη προς το συμφέρον όλων. Τα λαχεία όχι μόνο υποστηρίζουν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, αλλά βοηθούν επίσης να κρατηθεί το σύστημα οικονομικά στη ζωή. Γνωρίζατε ότι το Σινικό Τείχος της Κίνας χτίστηκε με χρήματα από λοταρίες; Ναι, σοβαρά! Τα λαχεία υπήρχαν στην Κίνα ήδη από την περίοδο Χαν (205-187 π.Χ.).

Στο παρελθόν, οι λοταρίες διεξάγονταν περισσότερο για το καλό του έθνους, αλλά οι σύγχρονες λοταρίες είναι πολύ διαφορετικές. Είναι καλές για τη χώρα και για τους αθλητές, επίσης! Η Ελληνική Λοταρία είναι ένα μονοπώλιο που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Ο Ελληνικός Οργανισμός Προγνωστικών Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) έχει την ευθύνη. Ο ΟΠΑΠ είναι μια εισηγμένη εταιρεία με έδρα την πρωτεύουσα της Ελλάδας και κατέχει μονοπωλιακά δικαιώματα για τη λειτουργία των λαχείων και των αθλητικών στοιχημάτων στη χώρα.

Οι κληρώσεις της Ελληνικής Λοταρίας διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ενώ τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Εκατοντάδες άνθρωποι στην Ελλάδα παίζουν το λαχείο, και τα τεράστια τζακ ποτ που συγκεντρώνονται για τους νικητές καθιστούν το παιχνίδι του Ελληνικού Λαχείου μια πραγματική δυνατότητα. Τα τζάκποτ στην Ελλάδα Λοταρία δεν είναι τόσο μεγάλα όσο αυτά του Mega Millions ή του Powerball, αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικά, ειδικά όταν παίζονται μαζικά. Οι Έλληνες, παρεμπιπτόντως, τρέχουν τη δική τους εκδοχή του Powerball.

 

Τα σωστά βήματα για να παίξετε Λόττο στην Ελλάδα

  1. Επιλέξτε ένα σύνολο τουλάχιστον έξι ψηφίων (1 έως 49). Επιλέξτε τυχαίους αριθμούς χωρίς να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας κάνοντας κλικ στο κουμπί “Γρήγορη επιλογή”.
  2. Μπορείτε να συμπληρώσετε τις ενότητες Α έως ΣΤ στο ίδιο έντυπο.
  3. Καθορίστε τον αριθμό των κληρώσεων που θέλετε να εισάγετε (1-74) και αν είναι διαδοχικές ή μελλοντικές (1-55). Τα αποτελέσματα των πολλαπλών επιλογών αθροίζονται (π.χ., για 15 συνεχόμενες κληρώσεις, σημειώστε 5 & 10). Η επόμενη κλήρωση θα είναι η μόνη στην οποία το δελτίο σας είναι επιλέξιμο, εάν δεν συμπληρώσετε κάποια επιλογή.
  4. Παραδώστε το δελτίο σας σε έναν εργαζόμενο σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ, παραλάβετε το δελτίο εισόδου και ελέγξτε ξανά τις επιλογές σας.

Επιτυχής είσπραξη των κερδών σας

Κέρδη έως 100 ευρώ ανά δελτίο μπορείτε να τα διεκδικήσετε στον τόπο πώλησης χωρίς να προσκομίσετε οποιαδήποτε ταυτότητα. Εάν έχετε κερδίσει 500 € ή περισσότερα, θα πρέπει να τα διεκδικήσετε στον ΟΠΑΠ και θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης. 

Αφού ο ΟΠΑΠ εκδώσει την εντολή πληρωμής, οι νικητές των 10.000 ευρώ μπορούν να παραλάβουν το βραβείο τους σε καθορισμένη τράπεζα. Τα βραβεία άνω των 10.000 ευρώ μπορούν να τα παραλάβουν από την τράπεζα που έχει ορίσει ο ΟΠΑΠ με τα απαραίτητα έγγραφα.

 

Η Ελληνική Λοταρία ενθαρρύνει το υπεύθυνο παιχνίδι

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ιστότοπό τους επισημαίνουν ότι το παιχνίδι είναι απολαυστικό μόνο με μέτρο. Διότι συνεχίζουν να λένε: “Είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού μόνο όταν παίζεις με τον κατάλληλο τρόπο”! Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΠΑΠ, με βαθιά δέσμευση στην κοινωνική ευθύνη, έχει δρομολογήσει διάφορα προγράμματα για να εγγυηθεί ότι τα τυχερά παιχνίδια εξακολουθούν να είναι απολαυστικά για όλους.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να κερδίσουμε βραβεία στο ελληνικό λαχείο. Το αθλητικό στοίχημα και τα καθημερινά αριθμητικά παιχνίδια είναι δύο δημοφιλείς μορφές τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, τα εβδομαδιαία δελτία προσφέρουν τις καλύτερες πιθανότητες νίκης. Η αγορά ενός λαχνού είναι πολύ εύκολη και αποτελεί έναν διασκεδαστικό τρόπο να περάσετε το χρόνο σας. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την αγορά λαχνών επειδή είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να έχουν λίγα χρήματα για την εβδομάδα. 

Ιστοσελίδες όπως το Casinonet.gr ενθαρρύνουν όλους να παίζουν υπεύθυνα. Η παροιμία λέει: “Ποτέ μην παίζετε με χρήματα που δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε”. Σας ενθαρρύνουν επίσης να ξοδεύετε τα κέρδη σας με υπευθυνότητα. Πιστεύουν ότι τα τυχερά παιχνίδια μπορούν να είναι ευχάριστα για όλους. Παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, ώστε άτομα όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων να μπορούν να περάσουν καλά. Ενθαρρύνουν επίσης τους ανθρώπους να ασκούν αυτοέλεγχο και να αποφεύγουν να χρεώνονται. Η συνειδητοποίηση και η αποδοχή των περιορισμών του καθενός είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε πότε πρέπει να τα παρατήσετε. Αν παίζετε πάρα πολύ, θα χρεωθείτε και η αυτοεκτίμησή σας θα πέσει κατακόρυφα. Πρέπει να είστε υπεύθυνοι όταν στοιχηματίζετε.

 

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, το λαχείο στην Ελλάδα παίζεται μεταξύ Ελλήνων υπηκόων, αλλοδαπών και εταιρειών. Μπορούν να παίξουν από οποιαδήποτε τοποθεσία που είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν, καθώς το παιχνίδι έχει απλούς κανόνες.

Το ελληνικό λαχείο παίζεται σε όλη την Ελλάδα για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να σταθούν τυχεροί παίζοντας το λαχείο και ότι κάποια μαγεία συμβαίνει κατά την αγορά των λαχνών.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το λαχείο και το ελληνικό λαχείο έχει γίνει τόσο δημοφιλές που έχει γεννήσει πολλά άλλα είδη λαχείων παγκοσμίως. Έχει ονομαστεί το “Παιχνίδι των παιχνιδιών” και “Το παιχνίδι των παιχνιδιών που δεν τελειώνει ποτέ”. Ένα από τα συναρπαστικά γεγονότα σχετικά με την ελληνική λοταρία είναι ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λοταρία στον κόσμο, μόνο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις